Het Kan!

Wat is er nu mooier dan je eerste blog beginnen met mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden? Het kan! Alles kan!

Afgelopen week las ik dat mensen muziek met hun ogen beoordelen in plaats van met hun oren (http://www.nu.nl/wetenschap/3555806/mensen-beoordelen-muzikanten-met-ogen-.html).  Dat bewijst maar weer eens hoe visueel we zijn ingesteld en hoe krachtig beelden kunnen zijn. Dit kunnen we in ons voordeel gebruiken!

Twee jaar geleden kon ik wel wat visuele ondersteuning gebruiken bij mijn toenmalige Pittige Plannen en dus maakte ik onderstaand schilderij. Al die tijd heeft het schilderij op mijn eettafel gestaan en geen moment heb ik mijn krachtige statement in twijfel durven trekken. Het heeft gewerkt. Nog alle dagen kijk ik naar de woorden en denk ik: “Inderdaad. Het kan. Ik wist het twee jaar geleden en nu weet ik het zeker. Het kan!” 

Het kan* Zelf maken? Koop een schildersdoek en kledder ‘m vol met je mooiste kleuren. Knip je tekst uit krantenpapier. Om je tekst nog meer kracht te geven, kun je stukken krantenpapier uitkiezen die je aanspreken. Wacht tot de verf een beetje is gedroogd en druk de letters in de halfnatte verf. Maak af naar wens. Ik heb ervoor gekozen om de letters enigszins te omlijnen en met een spatel nog wat kleur op de letters aan te brengen. Succes! * 

Liefs Maaike

Advertenties

One thought on “Het Kan!

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s