Totally hooked

Een jaar geleden kon ik nog niet haken. Waarom zou ik? Bij het woord haken dacht ik aan de witte gehaakte kleedjes op de tafels van bejaarden. Maar haken is Hot. En dat is ook mij niet ontgaan. Al snel had ik wat haaknaalden van mijn moeder buitgemaakt en verzamelde ik enkele boekjes om mezelf te leren haken. Echter, de codetaal die in die boekjes wordt gebruikt, was zo eenvoudig nog niet! Dus op naar een oma. Een echte haakoma. De moeder van mijn vaders vriendin (alias de plastic oma, omdat ze niet mijn echte oma is :)) wilde mij wel leren haken. En zo haakte ik op eerste kerstdag 2012 mijn eerste granny squares. Letterlijk granny squares, want geïnspireerd en gedoceerd door mijn plastic granny!

Daarna volgden vloerkleden. En kussens. En mandjes. En nog veel meer. Die laat ik later zien. Nu eerst deze leuke sjaaltjes van echt schapenwol. Ook zo’n lekker herfstsjaaltje? Voor €12,50 maak ik er eentje voor je!

sjaaltje

Zelf doen? Ik heb een haaknaald nr. 10 gebruikt en dikke wol. Het sjaaltje is acht steken breed en aan de twee uiteinden lopen ze in een punt. Enne… kun je nog niet haken? Ga op zoek naar een echte haakoma! (Die zijn overigens ook op youtube te vinden….)   

Advertenties

4 thoughts on “Totally hooked

 1. Wat een inspirerend persoon, ben jij!! Ik herken enkele raakvlakken: een duizendpoot met een héél lang TO-DO lijstje en terwijl ook nog zoekende naar…. ik ken het gevoel en ik ben zéér benieuwd naar de volgende stappen! een leuke sjaal, trouwens!! Katie
  PS: bedankt om op m’n blog (sterk verwaarloosd door mijn vele schoolwerk) langs te komen…

  • Haha, inderdaad laaaaange to-do-lijstjes. Hoewel ik steeds minder probeer om allerlei lijstjes te maken. Wat belangrijk genoeg is, blijft toch wel hangen.
   We hebben trouwens nog een overeenkomst: onderwijs. Ik in het basisonderwijs, jij in het VO. Leuk!
   Ik houd je blog in de gaten!
   Groetjes Maaike

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s