Beeldig

2,5 Jaar geleden bekroop mij het o zo bekende onrustige gevoel dat ik ‘iets’ naast mijn werk moest gaan doen. Ik schreef me in voor een Masteropleiding bij Fontys, maar het was helemaal nog niet zeker dat ik de daarvoor benodigde lerarenbeurs toegewezen zou krijgen. En dus had ik een plan B nodig. Beeldhouwen leek me wel wat…

Ik heb beeldhouwen namelijk altijd fascinerend gevonden. Je kunt uitsluitend steen weghalen. Je kunt geen stukjes overschilderen, aanplakken of herstellen. Het is een onomkeerbaar proces waar je tegelijkertijd kracht en voorzichtigheid bij nodig hebt. En je moet risico’s durven nemen. Daarnaast leek het me heerlijk om eens iets creatiefs te doen waar je je hele lijf bij moet gebruiken.

Maarrr.. In 2011 werd ik toegelaten tot de Masteropleiding en ging plan B dus niet door. Toen ik deze zomervakantie slaagde voor de opleiding heb ik me onmiddellijk aangemeld voor een cursus beeldhouwen. Na twee jaar ieder vrij uurtje achter de laptop te hebben gezeten, was mijn behoefte aan fysiek afreageren groter dan ooit.

En inderdaad, ik vind het heerlijk! Hakken, beitelen, raspen, veilen, schuren. Hoewel je een idee hebt van wat je wilt maken, heb je geen idee hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Dit smaakt naar meer!

Afgelopen week heb ik een beginnetje gemaakt met het vereeuwigen van mijn huiseend Bert. Maar afgelopen weken heb ik met de tong uit mijn mond gewerkt aan een hart. Mijn allereerste ‘beeldhouwsel’. Oké, ik ben nog lang geen Rodin. Maar is ‘ie niet Beeldig..? 😉

Liefs Maaike

IMG_20130928_183928

Advertenties

10 thoughts on “Beeldig

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s