Papierrrrr Hierrrr… Of liever niet meer?

Ik vind het altijd leuk als er een verse stapel folders op de deurmat ligt. Lekker een kwartiertje bladeren om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en leukste koopjes. Maar toen ik vorige week mijn oud papierdoos uit de kelder sleurde, schrok ik wel even van de hoeveelheid papier die ik in enkele weken had verzameld. Verpakkingen, enveloppen, boodschappenbriefjes, maar vooral bergen en bergen folders en zondagskrantjes.

Een snelle zoekactie op internet leerde mij dat er per jaar al gauw zo’n 35 kg folders door de brievenbus valt. Dat is een flink stuk boomstam! En dat is nog exclusief alle zondagskranten uit verschillende gemeenten die ongelezen in de doos belanden…

Ik vroeg me af of het verstandig zou zijn om een nee/nee-sticker te bestellen. Ik zou het jammer vinden om de folders van bepaalde winkels niet meer te kunnen bekijken. Aan de andere kant: Als ik echt geïnteresseerd ben, kan ik al die folders ook gewoon op internet vinden. En de wekelijkse ‘Polderbode’ kan ik ook gewoon lezen bij familieleden. Maar is het wel echt besparing als ik die sticker op mijn brievenbus plak? De drukker drukt die folders toch wel. En een nog grotere verspilling dan al die folders, zijn folderrestanten die ongelezen en onbezorgd door de bezorger worden weggegooid…

Dit alles speelde zich vorige week zondag af. En grappig genoeg zag ik de volgende ochtend op het nieuws dat er voor het eerst sinds jaren minder folders worden verspreid, mede doordat bedrijven gerichter reclame maken (door bijvoorbeeld geen ‘grasmaaierfolders’ in flatgebouwen te verspreiden). Ik heb de nee/nee-sticker dus toch maar besteld, en inmiddels prijkt hij op mijn brievenbus. En eigenlijk vind ik het best fijn om niet zo’n ‘Berg Boom’ op de deurmat aan te treffen bij thuiskomst! Nu maar duimen dat de bezorgers deze stickers melden bij hun bedrijf zodat er daadwerkelijk minder folders gedrukt worden…

IMG_20131123_184410

Ook een Nee-sticker bestellen? Ga naar http://www.neesticker.com. Ze verkopen er overigens ook stickers waarmee je deur-aan-deurverkopers op afstand kunt houden! 

Advertenties

One thought on “Papierrrrr Hierrrr… Of liever niet meer?

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s