Koken met sterren… ehhh… dummy’s…

Als je voor een bepaalde gelegenheid gaat koken, laten we zeggen ‘kerst’, dan kun je beter niet teveel experimenteren. Of gerechten maken die je nog nooit eerder hebt gemaakt. Dat weet ik uit ervaring. En daarmee mijn kookclub-collega’s ook. Helaas kook ik niet zo vaak omdat ik er niet zo van houd en omdat ik m’n tijd in volle werkweken wel beter kan gebruiken. Experimenteren daarentegen vind ik wel weer leuk, maar dat gebeurt dus vooral voor de speciale gelegenheden. En dus zijn hooggeëerde gasten of mijn kookclub-collega’s regelmatig slachtoffer van rare uitprobeersels. Die soms per ongeluk best goed lukken.

Zo ook deze kerst. Je kunt je gasten op eerste kerstdag natuurlijk geen piepers met broccoli voorschotelen. En dus verzamelde ik wat leuke simpele recepten, haalde ik de benodigde boodschappen en begon ik enthousiast te kokkerellen. Bruschetta vooraf, daarna gepofte aardappels, spinazie-kiprolletjes, sperziebonen met pistache-pesto, stoofpeertjes, rodekool met pruimen gekookt in cranberriesap, en als toetje een kletskoptorentje met chocolademousse.Als je ’t mij vraagt is alles goed gelukt, maar wellicht denken mijn beleefde gasten daar anders over… Ik was alleen vergeten om het lekkere mosterdsausje voor bij de kip op tafel te zetten. Maar ach, wat niet weet, wat niet deert…

Het leukste gedeelte van zo’n diner vind ik eigenlijk het dekken van de tafel. Veel kaarsjes, mooie borden, suikerrandje op de glazen, glittertje hier, glittertje daar… Ik zou zeggen: Oordeelt u zelf..!

IMG_20131225_002213

IMG_20131225_002333 IMG_20131225_002017 IMG_20131226_003507 IMG_20131226_003706 IMG_20131229_175639 IMG_20131229_175521 IMG_20131229_175216 IMG_20131229_175420

Overigens heb ik bij het maken van de foto’s wel een beetje vals gespeeld. Ik was vergeten om de rodekool met pruim en de spinazie-kiprolletjes op de foto te zetten, dus dat zijn foto’s van foto’s uit receptenboekjes… 🙂 

Advertenties

3 thoughts on “Koken met sterren… ehhh… dummy’s…

  1. Lieve Maaike, het was geweldig lekker en allemaal vreselijk mooi en gezellig klaargezet. Petje af, je had er heel veel werk van gemaakt en het smaakte allemaal heerlijk!!! XXX

    • je bent toch juffie………………? maar ook zooooooooooooo creatief!
      leuk om jouw vertelsels te lezen Maaike, zoen van Gree.

  2. Het ziet er allemaal fantastisch uit maaike! Btw ik heb je kerststal boekje niet kunnen vinden maarrrrrr besteld via bol.com ik hoop hem zondag mee te kunnen nemen. Liefs

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s