Blij aan ’t IJ

Het was na al dat winterse ‘gecocoon’ tijd om weer eens op zoek te gaan naar wat inspiratie. En waar kun je dat beter doen dan in de IJhallen, de grootste vlooienmarkt van Europa? (www.ijhallen.nl)

Ik ben er inmiddels een aantal keer geweest en ik vind het er altijd even heerlijk. Naast alle mogelijke etniciteiten en hordes mannen en vrouwen met trolleys (zijn die dingen nou nog niet verboden??) kom je er ook Nederlandse subculturen tegen waarvan ik dacht ze uitgestorven waren: Hippies, punkers, emo’s, alto’s en, tot mijn grote schok en verbazing, hele kuddes jonge en oude vrouwen in bontjassen. Maar iedereen komt er met hetzelfde doel: Struinen, snuffelen en hopelijk iets kopen. Je vindt er kleding, platen en cd’s, servies, meubels, apparaten, antiek, speelgoed, boeken, verzamelingen en prullaria. Heel Veel Prullaria. Gelukkig vindt een ander mooi wat ik als troep zou omschrijven en omgekeerd. Voor ieder wat wils! Hieronder zie je mijn ‘dagopbrengst’ die ik na enig onderhandelen bij elkaar heb gesprokkeld: Drie kale krukjes en een tof inklapbaar trappetje waar ik wel weer iets leuks van kan maken!

IMG_20140126_153411

Na al die troep (ehhh mooie oude afgedankte spulletjes) had ik toch wel enige behoefte aan iets minder troep en iets meer design. Gelukkig lag één van mijn favoriete winkels Loods5 (www.loods5.nl) zo’n beetje op de route! Camera bij de hand, leuke ideetjes op de foto zetten en veel ‘kijken kijken niet kopen’. Een lekker kopje muntthee toe in het Loods5-cafeetje, waar ik gezellig aan een grote tafel zat met Jort Kelder en zijn vriendin(?). Nou ja, gezellig, Ik heb ze uiteraard met rust gelaten. Maar een politiek getinte discussie met meneer Kelder zou ik niet hebben afgeslagen…

Nu ben ik weer thuis. Tijd om mijn ‘nieuwe troep’ een plekje te geven tot ik ermee aan de slag ga. Mocht je nu al interesse hebben in één of meer van de pronk/prulstukken, dan hoor ik dat natuurlijk graag van je!

IMG_20140126_153555 IMG_20140126_154008 IMG_20140126_154119 IMG_20140126_154200 IMG_20140126_154259 IMG_20140126_153742 IMG_20140126_154341

Advertenties

5 thoughts on “Blij aan ’t IJ

 1. Hoi maaike,
  Je hebt je weer wat creatief werk op de hals gehaald….
  Ik ben benieuwd wat je er mee gaat doen, beschilderen?

  Ik vraag me af, ga jij alleen naar de ijhallen, of zijn er draaghulpjes mee?
  Hoe krijg je t überhaupt mee?
  Ook hiervoor heb je vast een creatieve oplossing……

  Groeten,
  Irene

  • Hoi Ireen!!
   Haha, ik was deze keer inderdaad alleen. Had bij alle marktkramen gevraagd of ik mijn verse troep nog even mocht laten staan, en toen ik naar huis ging heb ik alles bij ze opgepikt. Goed voor de spierballen! 🙂
   Liefs

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s