Spectaculaire vliegshow

Ik noem ze wel eens oneerbiedig ‘de ratten van de lucht’. Kauwen. Rond mijn huis wonen honderden kauwenpaartjes die nogal dominant aanwezig zijn. Ze maken kabaal, ze trekken de dakbedekking stuk, ze kakken op mijn auto, ze verzamelen alles wat glimt (zoals snoeppapiertjes) om dat vervolgens in de dakgoot te laten vallen, ze roven alles wat ze te pakken kunnen krijgen, ze trekken de deksel van de ton konijnenvoer, ze mishandelen de uitstervende huismus, en ze nodigen zichzelf uit op plekken waar ze niet welkom zijn. Zo hebben ze zich in de afgelopen jaren vele malen mijn schoorsteen in weten te werken, ondanks alle anti-vogel-gaasjes en -kapjes. Om vervolgens, na zes meter in de schoorsteen te zijn afgedaald, levend of dood door mij uit de cv-ketel te worden geplukt.

Maarrr… Ik moet na enige bestudering toegeven: Ze hebben ook leuke trekjes! Het zijn ontzettend intelligente -en daarmee ondeugende- vogels die vol gekke fratsen zitten. Ze hebben een eigen taal. Ze kiezen een partner voor het leven en zitten elkaar regelmatig in de dakgoot te liefkozen. Ze zijn sociaal en geven ’s avonds, met honderden tegelijk, spectaculaire vliegshows. De zogenaamde slaapvluchten (overigens wel weer met een hoop kabaal). En laat ik daar nou net een paar mooie kiekjes van hebben gemaakt!

IMG_20140315_214302 IMG_20140315_214616 IMG_20140315_214914 IMG_20140315_215109

Advertenties

One thought on “Spectaculaire vliegshow

  1. Ik vind ze echt leuk, Ze koemmen vaak naar mijn tuin samen met andere vogles zoals kraien, eksters,etc.(kleine vogels ook natuurlijk). Het is zo interessant om zijn gedrach te studeren.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s