Blue Baby Blue

De blauwe periode van Picasso is niets vergeleken bij mijn steeds maar uitdijende blauwe oeuvre. Waartoe ook onderstaande stoel hoort. Ik tikte er ooit twee van op de kop bij de kringloopwinkel. Twee vieze bruine stoelen met een beschadigde laklaag, een versleten gore stoelbekleding, verkruimelde vulling en een kapotte doorgezakte zitting. En ik vond ze leuk.

De eerste stoel (die ik iemand cadeau deed als kraamcadeau voor in de babykamer) kreeg een fris wit kleurtje, een nieuwe zitting, een nieuwe vulling, en een blauw tafelzeil met witte stippen werd de bekleding.

De tweede stoel moest langer op zijn grote beurt wachten. Het ontbrak me aan inspiratie. Tot ik op een dag bij de stoffenwinkel op een prachtige blauwe stof met een tof motief stuitte. Plan gemaakt! Ik schilderde de stoel in een antiek blauw kleurtje. En ook deze stoel kreeg een stevige nieuwe zitting, een zachte nieuwe vulling en uiteraard de mooie blauwe stof als bekleding!

Hij staat al een paar jaar in mijn woonkamer te pronken. Af en toe mag de visite erop zitten. Maar wel met safety-instructions want het blijft een oudje. Ik ben nog altijd gek op deze maffe stoel. Maar je kunt niet alles bewaren. En dus ga ik ‘m binnenkort in m’n webshop verkopen. Maar alleen aan iemand die ‘m net zo leuk vindt als ik!

IMG_20131105_210837 IMG_20140308_195344 IMG_20140308_195255 IMG_20140308_195427

Advertenties

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s