Blue Bottles

Een aantal jaar geleden bezocht ik ‘De tuinen van Appeltern’. Het is een park van zo’n 22 hectare groot dat grotendeels bestaat uit honderden voorbeeldtuinen waarop ze jaarlijks nieuwe tuin- en landschapsarchitecten loslaten. Een absolute aanrader voor wie van (originele) tuinen houdt.

Let’s get to the point: Naast de duizenden onuitvoerbare ideeën die ik er tegenkwam, zag ik ook een grappig ‘stilleven’ bestaande uit blauwe flessen die langzaam heen en weer wiegden op lange metalen staven.

IMG_20140511_172633

Ik riep meteen dat ik dat ook wilde en daarmee begon mijn zoektocht naar blauwe flessen. En dat bleek nog niet zo eenvoudig! Een vriendin kwam al gauw met een paar flessen op de proppen die ze had gevonden bij een kringloopwinkel, maar zelf kwam ik niets tegen. Wel vond ik vijf lelijke donkerblauwe sapglazen. Tja, beter dan niets. Betaalbare ijzeren staven kon ik ook niet vinden, dus dan maar bamboestokken. Creatieve mensen die in mijn tuin belandden, vonden het leuk. De minder creatieve geesten vroegen zich hardop af waarom dat blauwe glas in m’n tuin op stokken stond. ‘Oké, apart…’ (Betekenisvolle stilte).

Gelukkig vond ik vorig jaar nog een paar mooie blauwe flessen bij de kringloop. Fijn, de lelijke blauwe glazen (die inmiddels al zo vaak van de bamboestokken waren gewaaid dat er bijna niets meer van over was) konden eindelijk weg. De flessen staan nu vrolijk heen en weer te zwiepen in de tuin terwijl de druif zijn takken eromheen probeert te slingeren. Af is het nog niet. Eigenlijk wil ik er nog meer flessen bij zetten. En ik hoop op een goed alternatief voor de bamboestokken te stuiten. Die zijn namelijk erg buigzaam waardoor ik alleen korte stokken kan gebruiken (en eigenlijk moeten de flessen nog veel hoger komen te staan). Bovendien breken ze vaak af omdat ze langzaam wegrotten in de natte kleigrond. Dus leuke oplossingen zijn van harte welkom! 🙂

IMG_20140510_195011 IMG_20140510_190351 IMG_20140510_194209

Advertenties

5 thoughts on “Blue Bottles

  1. Hoi Maaike, wij hebben dit ook in de tuin en wij gebruiken hiervoor betonijzer wat altijd goed blijft en de flessen,of wat dan ook, mooi doet wiegen in de wind.Suk 6!

  2. Is betonijzer geen oplossing? Als je die diep in de grond doet of in beton giet blijven ze goed staan. Ze zijn meestal in standaard maten van 3 mtr lang dus dat is wel een mooie lengte. Neem aan dat je voor flessen regelmatig op marktplaats kijkt, daar zag ik er nog wel een aantal. En anders kijken of ze ergens water verkopen in blauwe flessen 😊

  3. Pingback: Kaartenrek voor de Hamsteraar | Gekkiggeitje

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s