De Eetbare Tuin

Dat een echte moestuin nog niet aan mij besteed is, ontdekte ik een paar jaar geleden. Ik spitte een stuk achtertuin om, zaaide er van alles en nog wat en liet het op z’n beloop. Gevolg: Een gedeelte kwam nooit op, een gedeelte bleek veel te groot voor mijn paar vierkante meters, een gedeelte werd opgegeten door ongedierte, en een gedeelte schoot te ver door om nog eetbaar genoemd te kunnen worden (een courgette die een halve meter groot is, is echt niet lekker…). Ik ben gek op tuinieren, maar wel als het mooi weer is. En een moestuin heeft ook gewoon je aandacht nodig als het drie weken achter elkaar regent…

Desondanks is het natuurlijk wel leuk om af en toe iets uit je eigen tuin te kunnen eten! Ik heb altijd aardbeien en munt in de tuin. Van mijn druif en hazelnoot heb ik nog niet kunnen oogsten, maar ik heb inmiddels geleerd dat geduld loont. Jaren geleden plantte ik namelijk een klein perenboompje, maar er gebeurde helemaal niets. Vorig jaar bloeide hij opeens en aan het einde van de zomer kon ik zo’n dertig heerlijke peren oogsten. Dit jaar heeft hij overvloedig gebloeid en hangen er meer mini-peertjes in dan ik kan tellen. Ik moet het arme kleine boompje hoognodig gaan stutten,want anders kan hij het gewicht straks echt niet dragen!

Dit jaar plantte ik ook een vijgenboompje en een mini-kiwiklimplant. Ik ben heel benieuwd!

Peer Aardbei Mini-komkommer Tomaat

Hierboven: Peer, aardbei, mini-komkommer en tomaat.

Hieronder: Munt, vijg, hazelnoot, mini-kiwi en druif.

Munt Vijg Hazelnoot Mini-kiwi Druif Druif

Advertenties

3 thoughts on “De Eetbare Tuin

    • Dit jaar hangen er nog veel meer peren in. Misschien wel het driedubbele! Eerst maar even kijken of het kleine boompje het uberhaupt houdt… 😉
      Succes met je groente!!

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s