Pimp my ride! Ehh.. Kitchen!

Met een denkrimpel zo groot als de Grand Canyon stond ik gisteren voor mijn keuken. To paint or not to paint, that’s the question.

Want nadat ik in de afgelopen week mijn hele woonkamer heb geschilderd, rees het keukendilemma! Want kan ik, in een volledig opgeknapte woonkamer, mijn bijna veertig jaar oude antieke keukentje onberoerd laten?

Optie 1: Alle deurtjes van de keuken schroeven, alles schuren, schoonmaken, schilderen, nog een keer schilderen, laten drogen en weer ophangen.

Optie 2: Dat allemaal niet doen en in de zon gaan liggen.

Oké. Keuze gemaakt. Maar helemaal niets doen, dat voegt toch ook niet helemaal. Gelukkig kwam ik op het lumineuze (al zeg ik het zelf) idee van optie 3: Er staat nog een doos deurknopjes op de kast! (Meestal vervloek ik mijn hamsterachtige verzamelwoede, maar op dit soort momenten komt het wel goed uit).

IMG_20140712_211244

Achteraf had ik misschien beter toch de hele keuken kunnen schilderen, want het vervangen van de knopjes bleek bepaald geen sinecure. Nadat ik met enig geweld en zes verschillende gereedschappen de oude roestige knopjes eruit had weten te draaien, bleek het schroefdraad van de nieuwe knopjes net een ietsjepietsje dikker te zijn dan het oude. Oftewel: Het paste niet. En dus draaide mijn zaterdagochtendklusje uit op bijna drie uur lang wurmen, draaien, pielen en zweten.

Maar ze zitten erop! Naar volle tevredenheid! En daarmee is meteen het eerdergenoemde dilemma opgelost, want No Way dat ik binnenkort al die knopjes er weer af ga draaien om de boel te schilderen…. 🙂

IMG_20140712_211648 IMG_20140712_211737 IMG_20140712_212103 IMG_20140712_212204 IMG_20140712_211514

(Zelf doen? Op heel veel plaatsen zijn leuke deurknopjes te vinden! Mijn verzameling sprokkelde ik onder andere bij elkaar bij de Xenos en Loods5. Maar er zijn ook veel leuke webshops die ze verkopen, zoals http://www.deurknoppen.biz.

En natuurlijk hoeft het niet persé op je keukenkastjes (want niet iedereen heeft een keuken uit het jaar Hunebed), maar het kan ook prima op kastjes, nachtkastjes, kapstokken, etc….).

Advertenties

12 thoughts on “Pimp my ride! Ehh.. Kitchen!

 1. Haha ik denk ook altijd dat ik dat soort klusjes zo gefixt heb om vervolgens uren later met een chagrijnig hoofd het bijltje erbij neer te gooien omdat ik me weer eens verkeken hem. Goed dat je hebt doorgezet want het zier er heel leuk uit! 🙂

 2. Hoi maaike,
  Wat ben je weer goed en crea bezig geweest, heel erg leuk resultaat!
  Met je beeldend verhaal erbij maakt het nog leuker!

  Groetjes, irene

 3. Pingback: Kaartenrek voor de Hamsteraar | Gekkiggeitje

 4. Kreeg helemaal inspiratie door jouw super leuke gepimpte keuken. Zijn gelijk op zoek gegaan naar combinatie van diverse paarse, roze, groene, blauwe, rode en noem maar op….een bonte boel gaat het worden 😃
  Heb mijn kastknoppen bij webshop http://www.porseleinenknoppen.nl gekocht, echt onwijs veel keus daar en zijn 😍😍😍
  Groetjes en dank voor de inspiratie,
  Sannie

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s