Albelli-album Kreta

In het voorjaar was ik een weekje op Kreta met mijn moeder. Een heerlijke week met prachtig weer en schitterende plaatsen. Nu wilde ik nog graag een fotoalbum maken voor mezelf, maar ook als verrassing voor mijn moeder. Normaal gesproken maak ik gebruik van mijn geliefde Hema, maar nu lag er nog een Albelli-cadeaubon op de plank. Oké, Albelli it is.

IMG_20140801_002749

Meteen maar een review voor mede-fotoboek-makers?

De software van Albelli werkt snel en makkelijk. Je kunt eenvoudig foto’s, teksten, kaders, kleuren en achtergronden toevoegen. Je kunt de foto’s bewerken en het programma kent nog vele andere opties. Makkelijk programma! (Hoewel ik voor een kale opmaak koos omdat de foto’s voor zich spreken).
In het programma zit nog geen optie om vierkante foto’s in te voegen. Dat moet je zelf ontwerpen. Best jammer voor al die fanatieke Instagrammers!

Nadeel van Albelli: Ik schrok uiteindelijk van de prijs. Ik was binnengelokt met een mooi prijsje, maar al snel blijkt dat je €3,50 moet betalen voor een foto op de omslag, €0,45 voor elke extra pagina, en ook nog eens €0,15 cent per pagina als je deze in hoogglanskwaliteit wilt laten afdrukken. Ja, doei! Al met al was de prijs van het album verdubbeld toen ik ‘bij de kassa’ kwam. Verzendkosten à € 4,95 nog niet meegerekend.

De levering van het fotoboek gebeurde snel, binnen een paar dagen. En de kwaliteit van de foto’s en kleuren is prima. Niets op aan te merken. Je moet wel voorzichtig zijn met het album, want als je hem te ver open trekt, zie je de lijmresten tevoorschijn poppen.

Zou ik Albelli aanraden? Niet persé. Prima software, goede kwaliteit, maar erg duur.

Nu het boekje nog even mooi inpakken en mijn moeder ermee verrassen!

IMG_20140801_002510 IMG_20140801_002402 IMG_20140801_002706

IMG_20140801_002326

Advertenties

3 thoughts on “Albelli-album Kreta

  1. Hoi Maaike,

    Wat een prachtig album! Voor een volgende keer kan ik je de kruidvat aanraden. Daar ben ik helemaal blij mee. Vaak hebben ze ook aanbiedingen (zoals 2e album gratis). Ik vind de kruidvat persoonlijk beter en goedkoper nog dan de Hema. Albedil heb ik nooit uitgeprobeerd vanwege de prijs. Maar jouw boek ziet er wel prachtig uit :-).

    Groetjes Franca

    • Hooi! Ja, de Kruidvat is inderdaad ook prima. En die hebben vaak leuke acties… Ga ik volgende keer zeker weer doen (of de Hema), want dit is me toch echt te duur! 😉
      Thanks!

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s