First Encounters / New Beginnings

Nieuw project: Ik schrijf mee aan de eerste ‘Slow Blogging nieuwsbrief’ En dan vraag je je natuurlijk af hoe dat zo is gekomen…

Al een tijdje volg ik de blog van Anne Pleun. Op haar site Quarterlife Adventures schrijft zij over de uitdagingen die je tegenkomt als “Quarterlifer”. Keuzestress, tijdgebrek, rusteloosheid, snelsnelsnel…  Fijn en inspirerend om te lezen hoe zij deze zaken niet als problemen wil zien, maar als een avontuur!

En toen plaatste ze een oproepje waarin ze bloggers opriep om mee te schrijven aan een ‘Slow Blogging Newsletter’. Slow Bloggen? Ja, Slow Bloggen. Oftewel: Niet zomaar oneindige hoeveelheden ‘blödsinn’ het internet op spammen, maar je eerst afvragen of je iets zinnigs met de mensheid te delen hebt. En oei… Dan moet ik mijn blog toch eens kritisch onder de loep nemen. Als ik het zelf zo bekijk, lijd ik aan een niet geringe vorm van verbale diarree (alhoewel ik op andere blogs heb gezien dat het vele malen erger kan…) Nou ja, deze nieuwsbrief moet dus het tegenovergestelde doen. Die staat vol met artikelen en teksten die meer inhoud en diepgang hebben dan mijn ‘bak-een-brownie-blogs’ en ‘hoera-weer-een-kleedje-gehaakt-mededelingen’. Een nieuwsbrief om (misschien zelfs uitgeprint op papier) op je gemak te lezen en om eens rustig te overdenken. En natuurlijk met een kopje thee of koffie (op de bank onder één van mijn dekentjes met een zelfgebakken brownie… ;))

Tja, ga ik nu dan anders bloggen? Ik denk het niet. Mijn blije nonsens-blogjes hebben ook een functie, in ieder geval voor mezelf. En niet alles in het leven hoeft zinnig, wijs, verstandig, zingevend en inspirerend te zijn. Daar zouden we oververmoeid van raken. Maar je bewust zijn van wat je allemaal deelt met de wereld, kan zeker geen kwaad. En dus schrijf ik met plezier mee aan deze nieuwe nieuwsbrief. Met gepaste trots presenteer ik jullie de eerste editie van onze ‘Slow Blogging Newsletter’: First Encounters and New Beginnings! Enjoy!

(En laat me gerust weten wat je ervan vindt! :))

IMG_20140302_215138

PS: Wil je je abonneren op de nieuwsbrief? Dat kan hier! Je krijgt ‘m dan iedere maand direct in je mailbox!

Advertenties

4 thoughts on “First Encounters / New Beginnings

  1. Goed initiatief! Ik herken wat je bedoelt. Ik probeer zelf een evenwicht te vinden in mijn blog, dus af en toe schrijven over Ikeawissellijsten, en dan weer over mijn ‘spirituele’ zoektocht. Daardoor ben ik waarschijnlijk minder goed in een hokje te plaatsen, maar dat hoeft ook niet (meer). Ik heb beide kanten in me, en daardoor is mijn blog een goede weerspiegeling van mezelf. Enfin, vermoed dat dat ook voor jou opgaat…

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s