Jan des Bouvrie meets Pippi Langkous

Het leidt in mijn directe omgeving voortdurend tot onbegrip maar ik geef het onmiddellijk toe: De VTwonen is mijn bijbel. Ik lees het blad iedere maand zorgvuldig van de eerste tot de laatste letter. En ik neem de gemiddelde vaas die erin staat een stuk serieuzer dan onze minister-president (ik weet niet over wie dat het meest zegt). Maar om één onderdeel moet ik vaak best hard lachen. Dat is het kader waarin de huizenbezitters (van wie hun huis wordt gefotografeerd voor het blad) mogen vertellen wat hun woonstijl is. Een kleine greep hieruit:

Stoer en strak met veel beton en glas
Zelfvoorzienend chic (Huh?)
Een mix van vintage, social design en kunst
Eigenzinnig, klassieke elementen met een eigentijdse touch
Simpel, puur en een tikje grafisch
Een mix en match van stijlen, periodes, kleuren, vormen en texturen in een rustige basis
Een mix van vintage, designklassiekers en ambachtelijk vervaardigde meubels
Puur, simpel, industrieel en stoer
Speels, creatief, zelfgemaakt en gevonden
Een mix van industrieel en klassiek
Een tikkie bohemien, eerlijk en puur
Naturel, stoer, Scandinavisch

Aha. Oké. Al deze mensen zeggen dus exact hetzelfde. Schattig hoe mensen hun woonstijl vaak omschrijven als eigenzinnig of eigenwijs. Terwijl de moderne woonsmaak waaraan nagenoeg elk vtwonenhuis voldoet, is samen te vatten in één zin: Stoer, een tikkeltje industrieel, een rustige basis met hier en daar wat kleur, vintage, Scandinavisch, natuurlijke materialen zoals hout, leer en wol, en hier en daar een designklassieker. That’s it. En eigenlijk geeft het ook helemaal niet want ik vind het mooi. Het is precies de reden waarom ik de VTwonen lees, en niet de ‘Ariadne at Home’ of de ‘Eigen huis en interieur’. Maar het leidt natuurlijk ook onmiddellijk tot de vraag: Hoe zou ik mijn eigen woonstijl dan omschrijven?

Jan des Bouvrie meets Pippi Langkous. Opruimwoede meets troep. Netjes afgewerkt meets achterstallig onderhoud. Wit meets polkadot. VTwonen-smaak meets very tight budget. Mooi gerangschikt boeketje meets overleden plant. Hysterisch schoongepoetst aanrecht meets afwas van drie weken. 

Moet ik nog even doorgaan? Nee toch? Hmm… Ik geloof dat mijn huis nog niet helemaal klaar is voor een VTwonen-fotoshoot. Alhoewel ik het aanbod zeker niet zou afslaan…

Hoe zou je jouw eigen woonsmaak omschrijven? 🙂

IMG_20131124_112052

Advertenties

12 thoughts on “Jan des Bouvrie meets Pippi Langkous

 1. Een afgeleefd, slecht onderhouden woning. Kaal en koud. Vraagt om inspiratie en een opknapbeurt. Rommelig, vies.
  Maar later toon ik het eindresultaat! 😉

 2. Leuk, Maaike! Ik kwam er gisteren achter dat VTwonen sinds een week of twee ook een programma heeft op tv. Super leuk! Vandaag de eerste aflevering gekeken.. heerlijk! Kan niet wachten tot ons huis af is en ik weer fijn kan inrichten. Heb vandaag ons ieniemienie ‘woonkamertje’ (voor de 4de keer in een half jaar) omgegooid. Ik ben weer even tevreden… hihi!

  • Haha, herkenbaar! Welkom bij ‘de club van Hysterische Schuivers’… 😉
   Ik kijk het programma inderdaad ook. Superleuk! Wil je nog meer wooninspiratie: RTL4 zendt iedere week RTL Woonmagazine uit. Daarin krijgt ook een huis een make-over! En het goede nieuws: Er zijn meerdere seizoenen die je terug kunt kijken… 😉 x

 3. Leuk geschreven. Ik kreeg de VT Wonen bij de 101 woonideeën. Mijn woonsmaak; kleurrijk meets wit, opgeruimd meets puinzooi, vintage meets design. Maar meestal is het rommelig, te vol en vol kleur! Maar wel met witte muren ;-).

 4. Herkenbaar. En ook ik ben vtwonenfan. Hier thuis een mix van afgeragde designbank (met dank aan opgroeiende kinderen) & gouden deurklinken (met dank aan vorige bewoner). Strakke witte muren & houten trap met tapijtlijmresten. Nog veel te doen, maar ik moet er niet aan denken om in een keer een ‘af’ huis te hebben. En de moestuin – heel erg vtwonen in de zomer – maakt veel goed!

 5. Hahahahaha, ik was net echt hardop aan het lachen. De VT Wonen als Bijbel, helemaal niet gek hoor. Ik herken het volkomen 🙂 Als mijn vader in Amsterdam bij me is verbaast hij zich vaak over mijn inrichting, hij snapt ook echt niet waarom ik bijvoorbeeld een mooi vormgegeven luciferdoosje wil kopen 😉
  Mijn smaak is van alles en nog wat. Ik vind gewoon heel veel leuk. Lees ik deze ene maand de VT met daarin moderne huizen dan wil ik dat. Is het volgende thema kleur, dan wil ik dat. Of te wel, van alles een beetje 🙂

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s