Vuurtoren op acryl

Ik werd pasgeleden door iemand van Pixum benaderd om een gratis afdruk te laten maken, in ruil voor een eerlijke recensie op mijn blog. En als verzamelaar van mooie plaatjes, laat ik me dat natuurlijk geen twee keer vertellen!

Omdat ik thuis al een paar afdrukken op Forex heb (die vrij mat zijn), wilde ik nu eens acryl proberen. Misschien iets meer glamour, kleur en helderheid? Ik koos voor een foto die ik een paar jaar geleden maakte in Zuid-Engeland. Het is Beachy Head Lighthouse. Ik vond het een prachtige ruige plek en was later blij verrast met de schitterende kleuren die ik (ondanks de bewolkte dag) op mijn foto aantrof. Die hoopte ik nu natuurlijk terug te zien in mijn afdruk!

Het bestellen via de site verliep prima. De site is overzichtelijk. De producten, prijzen en afmetingen worden op heldere wijze weergegeven en je kunt kiezen uit een behoorlijk ruim assortiment afmetingen en producten. Ook kun je kiezen uit diverse manieren om je bestelling te betalen. Minpuntje is dat het ook op deze site niet mogelijk is om vierkante foto’s af te laten drukken. Ik blijf me erover verbazen dat het, in een tijd waarin media als Instagram zo populair zijn, zo lastig is om een drukker te vinden die vierkante foto’s afdrukt, om nog maar niet te spreken van verschillende formaten…

Gelukkig kun je wanddecoraties wel vierkant laten afdrukken en de bestelling van mijn vuurtoren op acryl ging de deur uit. Ook bestelde ik er een stickervelletje bij met mijn gravatar/logo erop.

Een aantal dagen later viel er een envelop op de deurmat. Ah, de stickers! Enthousiast scheurde ik de envelop open. Er zat weliswaar een stickervel in de envelop, maar het waren niet míjn stickers! Op de fotootjes zag ik een lief blond Duits meisje dat overduidelijk jarig was en zeer trotse ouders had. Oei. Met bestellingen kan altijd iets mis gaan natuurlijk, maar als foto’s verkeerd worden bezorgd, vind ik dat een kwalijke zaak. Je weet tenslotte nooit wat voor gevoelige dingen er zijn vastgelegd! En ondanks dat er een zeer onschuldige afbeelding op mijn stickertjes staat, vind ik het een vervelend idee dat iemand anders mijn stickers in de brievenbus heeft gekregen.

Ik mailde de klantenservice en kreeg bijna onmiddellijk een reactie waarin excuses werden gemaakt en waarin mij werd verzocht om het stickervel te retourneren. Dit deed ik, en enkele dagen later viel alsnog mijn eigen stickervelletje op de deurmat. Leuk!

IMG_20150201_154906 IMG_20150201_154937

Een dag nadat het Duitse meisje was bezorgd, werd ook mijn vuurtoren afgeleverd. Keurig ingepakt zodat hij niet kon beschadigen. Het eerste dat me opviel was dat de foto erg scherp is, ondanks dat het een uitvergrootte instagramfoto is. Ik zag voor het eerst dat er twee kanoërs op de foto staan. Dat was me eerder nog niet opgevallen! Ook krijg je een mooi diepte-effect doordat de foto achter het acrylglas zit. Wel vind ik de kleuren donkerder en minder helder dan de originele foto. Dat is jammer, want juist door de kleuren vind ik het zo’n mooie foto.

IMG_20150201_154504 IMG_20150201_154651

Samenvattend:

– Overzichtelijke site, prijzen vergelijkbaar met die van andere aanbieders.
– Stickers van mooie heldere kwaliteit, mooie kleuren.
– Acrylafdruk scherp, helder en mooi diepte-effect. Wel donkerder dan de originele foto.
– Jammer dat ik foto’s van iemand anders bezorgd kreeg. Het lijkt me belangrijk dat Pixum uitzoekt hoe dat soort fouten kunnen gebeuren.
– Prima klantenservice die snel en correct reageerde.
– De levering is snel en netjes.
– Aan kleine taal- en spellingfoutjes kun je zien dat je te maken hebt met een internationaal bedrijf dat werkt met vertaalde en geautomatiseerde brieven. Op zich niets mis mee, maar persoonlijk ben ik eerder geneigd om te kiezen voor een kleiner en meer lokaal bedrijf. Dat verkleint waarschijnlijk ook de kans op het fout afleveren van bestellingen.
– Al met al ben ik tevreden en zal ik Pixum zeker niet afraden!

Tip voor wie ook foto’s wil laten afdrukken: Denk wel goed na voor je een afdruk op acryl bestelt, want acryl spiegelt enorm. Mijn afdruk staat in de buurt van een raam waardoor je zoveel reflectie ziet op het glas, dat je de foto zelf bijna niet meer ziet. Wellicht kun je beter voor een minder spiegelend materiaal gaan. Daar heb ik van te voren nooit bij stil gestaan!

Liefs Maaike

Advertenties

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s