Material Girl of Museumbezoekster?

We leven in een consumptiemaatschappij. Goedkope producten, lage kosten, veel spullen die we niet nodig hebben, veel weggooien, etc. Hoewel het met een beperkt budget haast onmogelijk is om winkels als de Action en de H&M te mijden, probeer ik wel zoveel mogelijk bewuste keuzes te maken.

Toch kom ik regelmatig in botsing met het streven om (milieu)bewust te leven en ‘zuinige keuzes’ te maken. Vooral als ik weer eens een blog typ over een mooie nieuwe stoel of ik me vergaap aan de prachtige spullen op alle blogs die ik volg. Ben ik een ‘Material Girl’..?

Tja, mijn blog (waarvan ik dacht dat hij over honderden onderwerpen zou gaan) gaat toch voornamelijk over zelfmakers, opgeknapte meubels en mooie spullen. En mijn vele bezoekjes aan woonwinkels kan ik nou ook niet bepaald diepzinnig noemen.

Maar aan de andere kant: Ik koop al die spullen die ik zie niet. Als ik weer eens loop te kwijlen bij Loods 5, doe ik dat zelden met de intentie iets te gaan kopen. Ik ga heen om lekker te kijken en te genieten van al het moois. Eigenlijk net als een bezoekje aan het Rijksmuseum waar je ook niet heen gaat met de bedoeling om de Nachtwacht aan te schaffen.

En dus (en nu volgt mijn geniale geruststellende conclusie) ben ik geen Material Girl (oké, soms, een beetje, erg) maar gewoon een fanatieke ‘Museum’bezoekster die niet alleen van kunst houdt, maar ook van mooie prulletjes en spulletjes!

Mee eens?

Liefs Maaike

IMG_20150104_191924

Advertenties

One thought on “Material Girl of Museumbezoekster?

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s