WIPpies

Excuses voor de titel, maar het klinkt gewoon zo leuk. WIPPIES, Work In Progress. Momenteel voelt het namelijk alsof ik niets doe, maar dat is niet zo. Ik zit gewoon alweer (nog steeds?) in een alles-tegelijk-fase. Hartstikke leuk, maar het schiet voor geen meter op (letterlijk, in het geval van ‘haken’) omdat je steeds naar iets anders blijft grijpen als het even saai of lastig wordt.

Een aantal van mijn Wippies op een rij:

IMG_20150224_224850 IMG_20150224_225032

Een zwart-witte gestreepte zigzag deken. Hartstikke leuk om te maken, maar de wol pluist ontzettend. Gevolg: Voortdurend pluisjes in m’n gezicht, op m’n lenzen, in m’n neus, op m’n kleren… Geen werkje dus om even tien minuutjes te doen, want dan zit alles onder.

IMG_20150224_230943

Het is vakantie. En dan heb ik soms zin en tijd om te doen wat ik anders nooit doe: In de keuken staan. Er lagen wat overrijpe bananen in de fruitschaal en ik besloot er bananenflappen van te maken. Er is helaas geen foto van het eindresultaat, want, ehh, tja, dat kun je wel raden.

IMG_20150225_160329

Vandaag kreeg ik een geweldig idee (al zeg ik het zelf) voor de oude rookstoel die ik een paar weken geleden op de kop tikte. Ik ga de kussens bekleden met bovenstaande stof! In welke kleur ik de stoel ga schilderen, weet ik nog niet helemaal. Eerst de kussenhoezen maken!

IMG_20150225_194037 IMG_20150225_194011

De naaimachine staat ook niet stil. Afgelopen weken naaide ik twee leuke boxkleden. Omdat ik ze meteen bij de kopers heb afgeleverd en ’s avonds mooie foto’s maken echt not-done is, heb ik alleen een sneak peak voor je van hoe hun dubbelgangers gaan worden. Ik knip de meeste naaisels namelijk altijd dubbel. Kan ik er meteen twee maken!

IMG_20150225_194128

Ook kwam ik bij het opruimen twee leuke blauwe boxkleden in een kast tegen die helemaal niet in mijn webshop staan. Hoe kan dat nou? Daar ga ik gauw verandering in aanbrengen!

IMG_20150224_225716

Ik fotografeerde een deken die ik pas haakte. Ook die moet nog in de webshop.

IMG_20150225_183904

Ook vond ik per ongeluk een paar heueueueueule mooie bollen wol. Ik denk dat ik daar nu eindelijk eens iets leuks voor mezelf van ga haken. Want raar maar waar: Bij mij op de bank of op het bed liggen geen zelfgemaakte dingen!

IMG_20150224_230340 IMG_20150223_222753 IMG_20150224_224750

Wat me verder bezig houdt in de vakantie is het schoonmaken en schoonhouden van mijn huis. Als je vakantie hebt, lijk je wel tien keer vaker te moeten stofzuigen dan anders. En ik ben niet eens de hoofddader. Dat is Guus de Poes die een aantal keer per dag naar buiten gaat om gaten in de tuin te spitten om daarna binnen haar blubberpoten uit te komen schudden op de bank, het vloerkleed en over alle verdiepingen (om vervolgens op de kattenbak te gaan kakken, want het gat buiten voldeed niet). Bedankt Guus. Tussen het stofzuigen door, sjouw ik heel wat af met bloemen (vergeet niet om jezelf iedere week op bloemen te trakteren!) en schuif ik alle meubels in mijn woonkamer in het rond omdat ik een nieuwe plant heb gekocht. Want waar moet de bank staan nu er een nieuwe plant is? De grote dilemma’s van het leven! Waarover later meer.

Niet op de foto maar wel in de maak:

– Een ontzettend tof knalroze buikkastje dat al weken midden in m’n woonkamer staat omdat ik ruzie heb met een paar schroefjes.
– Vier oude houten eetkamerstoelen die in leuke kleurtjes moeten worden geschilderd voor in de tuin bij mijn nieuwe tuintafel (die ook nog in de maak is πŸ™‚ ).
– Een schattig houten tafeltje dat ik van een collega kreeg met de mededeling ‘Doe er maar iets leuks mee’. Dat ga ik zeker doen!
– Een leuk wc-touwtje voor mijn vaders vriendin.
– 16 Klaargezette blogposts die allemaal nog afgeschreven moeten worden.
– En, ehh, vast nog veel meer waar ik nu niet eens aan heb gedacht. In ieder geval voldoende inspiratie om mijn blog de komende tijd mee te kunnen vullen!

Ik duik nog even mijn mand mijn pluizige wol in. Alles voor het eindresultaat! πŸ˜‰

Liefs Maaike

Advertenties

4 thoughts on “WIPpies

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s