Geëmancipeerde, zelfstandige planten

Voor je verder leest, eerst even dit: Ik houd van natuur. Echt, heel erg veel. Ik ben van het boom-knuffelende-geiten-wollen-sokken-type dat letterlijk geen vlieg dood slaat. En als reïncarnatie bestaat, zou ik in mijn volgende leven graag als boom terug komen. Oké, dat gaat misschien een beetje ver. But you get the point.

Toen ik mijn huis kocht, vreesde ik het tuinieren het meest. Ik had het simpelweg nog nooit gedaan en dacht dat ik het nooit leuk zou gaan vinden. Insecten, blubber, zweet… Maar razendsnel groeide het uit tot één van mijn grootste hobby’s. Ik kan werkelijk niets bedenken waar ik zo rustig en zen van wordt als van het vuiltjes plukken in de tuin. Inmiddels heb ik, na wat exotische omzwervingen, ontdekt van wat voor soort tuinieren ik houd: Simpel, down to earth. Planten moeten zich kunnen redden zonder dat ik voortdurend in de weer ben met sproeiers, mest, kalk, snoeischaren, gif, voedinkjes etc. Ik houd van planten die hun eigen zaakjes kunnen rooien, geëmancipeerd en zelfstandig.

Binnenshuis ben ik nog niet zo ver. Onder mijn dak zijn al vele, vele planten gestorven. En dat is niet zo vreemd, want als je naar de evolutie van planten kijkt, is er niet één plantensoort die ‘geboren’ is om in een huis groot te worden. En oké, vooruit, misschien heeft het ook iets te maken met het feit dat de vensterbank in de woonkamer zich aan de zonnige zuidkant boven een kachel bevindt, dat het in mijn slaapkamer ófwel vriest, ófwel ongelofelijk heet is, en… (en nu komt het schaamtepuntje) dat ik, de boom-knuffelende-geiten-wollen-sokken-natuur-liefhebber, stelselmatig vergeet om mijn planten water te geven.

Zo. Dat is eruit.

En dan meteen maar de belofte dat ik mijn leven ga beteren. Ik vind groen in huis echt prachtig en belangrijk en heb maar weer eens een poging gedaan om planten te vinden die bij mijn huis passen. Ik heb zelfs twee kleine palmpjes gevonden waarbij op het kaartje stond: ‘Kunnen in de volle zon’. Dat gebeurt niet vaak. Ik heb hoge verwachtingen.

To be continued.

Liefs Maaike

IMG_20150224_230140 IMG_20150224_230312 IMG_20150224_230429 IMG_20150224_230340 IMG_20150224_230848 IMG_20150224_230613

Advertenties

3 thoughts on “Geëmancipeerde, zelfstandige planten

  1. Pingback: Tsss… Cactussen… | Gekkiggeitje

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s