Opruimchallenge: Doe je mee?

Ken je het tv-programma ‘Mijn leven in puin’? Het gaat over dwangmatig verzamelaars en ik durf te wedden dat de meeste kijkers ‘ah’ en ‘oh’ roepen bij het zien van zoveel troep. Maar eerlijk gezegd begrijp ik die verzamelaars wel! Er zijn ook zoveel handige en leuke spullen!

Volgens mij heb ik die afwijking van beide ouders geërfd. Mijn vader bewaart alle mogelijke schroefjes, houtjes, etc. Hij heeft zelfs een bakje met kapotte leesbrilletjes. Je weet tenslotte maar nooit waar het op een dag nog goed voor is… En ja, op de leesbrilletjes na, komen veel dingen op een dag inderdaad weer van pas! Mijn moeder bewaart veel dingen waar herinneringen aan kleven. Daar heb ik ook wel een beetje last van. (Dat ene boekje heb ik nog van die en die tante gekregen toen ik drie werd! En die kerstbal mocht ik zelf uitzoeken op de markt toen ik zeven was!)

Ik bewaar vooral veel kleding, knutselspulletjes, keukentroepjes, accessoires, papieren, boeken, oude theedoeken, bankadministratie van 15 jaar geleden, etc. Fijn dat je altijd wat voorhanden hebt, maar eerlijk is eerlijk, de meeste spullen raak je zelden tot nooit meer aan. Je vergeet zelfs dat je ze hebt…

En toen sloegen vandaag de opruimkriebels toe! Misschien is het een ietwat verlate voorjaarsschoonmaak of loopt het vitamine-D-gehalte opeens flink op. In ieder geval: Er gaat hier grondig opgeruimd worden! Niet zoals mijn wekelijkse rondje: Alles weer netjes achter deurtjes. Nee, alles, maar dan ook ALLES, moet door mijn handen. Wat behalve dat ik gek ben op verzamelen, ben ik ook gek op opruimen (alhoewel het in dit stukje net lijkt alsof mijn huis een enorme puinzooi is). Ik weet hoe heerlijk opgeruimd je hoofd voelt als je weer een paar vuilniszakken troep door de voordeur naar buiten hebt gewerkt!

Dit is het plan:

Ik heb nog zes weken voordat het zomervakantie is. Hoe heerlijk zou het zijn om de zomervakantie nu eens in een superopgeruimd huis te beginnen in plaats van dat ik mijn halve vakantie besteed aan opruimen?

Week 1: De slaapkamer (waaahhhhh de kledingkast!)
Week 2: De overloop (ooooojeee, boeken, administratie, studiespul, papieieieieierrr!)
Week 3: De badkamer (veeeeeeel overbodige potjes en tubes!)
Week 4: De woonkamer / keuken (veeeeeeel te volle keukenkastjes!)
Week 5: De hal / hobbyhoek (heeeeeeeel veeeeeeeeel hobbyzooi!)
Week 6: De kelder (klustroep, gereedschap, oude verfblikken, kratten met studiespul…)

Kleding naar het Leger des Heils, oude administratie en studiespullen door de versnipperaar, boeken en andere knappe spulletjes naar de Kringloop, en de rest in de grijze container.

Volgende week vertel ik hier hoe mijn eerste weekje is gegaan en hoe het eindresultaat eruit ziet.

WIE DOET ER MEE? Laat een reactie achter als je ook meedoet aan deze opruim-challenge!

x Maaike

IMG_20150525_182256 IMG_20150525_182331 IMG_20150525_182357 IMG_20150525_182424 IMG_20150525_182447

 

Advertenties

7 thoughts on “Opruimchallenge: Doe je mee?

  1. Wat een goed idee! Ik wens je veel succes en doorzettingsvermogen en vooral ook veel plezier bij het uitzoeken van alles en het maken van de juiste beslissing bij ieder object! Tip: Stel ook zo’n schema op voor op school; Week 1: je bureau Week 2: Het keukenblokje Week 3: Het postvak enz. enz. Anders komt het er namelijk nooit van!

  2. Haha Maaike wat dapper! Ik probeer de jongens zover te krijgen nu hun examens achter de rug zijn. 1: kamer opruimen, 2: bureau uitmesten, 3: kledingkast uitmesten. Ik moet er niet aan denken dat ze later een heel huis moeten doen, en zij vast ook niet!

    • Haha, wacht maar Judith! Ik denk dat dat wel goed gaat komen. Ik denk niet dat mijn ouders ooit hebben gehad dat ik op een dag in staat zou zijn om mijn kamer op te ruimen, laat staan een huis…. 😉

  3. Ha Maaike, ik weet uit ervaring hoe dat op kan luchten. Je voelt je er letterlijk ‘lichter’ door, ook omdat je merkt dat het niet de spullen zijn die je geluk brengen. Dat ben je namelijk zelf. Succes! X

  4. Pingback: Opruimchallenge week 1: De slaapkamer | Gekkiggeitje

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s