Opruimchallenge week 1: De slaapkamer

Vorige week schreef ik hier over mijn opruim-challenge en hoe het tijd werd dat alle spullen in mijn huis weer eens door mijn handen zouden gaan. Met hopelijk als gevolg een heel opgeruimd huis tegen de tijd dat de zomervakantie begint.

Nou, en opgeruimd is er!

Dag 1 na het schrijven van mijn vorige blogpost schopte ik meteen mijn eigen plannen alweer in de war. Ik had nog geen zin om aan mijn kledingkast te beginnen en dus begon ik zomaar ergens op de overloop op te ruimen. Een hele avond schoof ik met dozen, papieren, boeken, administratie, etc. (En dat alles ondersteund door opruimgoeroe Guus). Maar daarover later meer, want dat hoort bij de challenge van week 2! πŸ™‚

IMG_20150531_185807

Gisteren pas ging ik met mijn slaapkamer aan de gang. Een erg opgeruimde kamer, behalve mijn kledingkast dan… Iedere vrouw zal het herkennen: Je bewaart kleding die eigenlijk te klein is, in de hoop dat je er ooit weer in zult passen. Bovendien is het zonde om kleding die je nog niet vaak hebt gedragen in een Leger des Heilscontainer te gooien…

In de afgelopen jaren ben ik flink aangekomen en dus lag mijn kast nog vol met superstrakke spijkerbroeken en zelden gedragen ‘bruiloftjurkjes’. Gelukkig had een college een goede tip! Ik had er nog nooit van gehoord, maar er bestaan tweedehands kledingwinkels waar je je kleding heen kunt brengen en waar je vervolgens de helft van de opbrengst terug vangt. Dat maakte het toch net iets minder pijnlijk om al die mooie spullen uit mijn kast te trekken!

Tussenstand na week 1:

1 Doos oud papier
4 Vuilniszakken
4 Vuilniszakken kleding voor het Leger des Heils
2 Vuilniszakken kleding om naar de tweedehands winkel te brengen
1 Boodschappenkrat prullaria voor de kringloop

Week 1 is geslaagd en er zijn al heel wat kubieke meters troep de deur uit! Op naar week 2: De overloop! (Die dus al gedeeltelijk gedaan is, en dat komt mij heel mooi uit omdat het nogal druk is komende week… πŸ™‚ )

x Maaike

IMG_20150531_185601 IMG_20150531_185253 IMG_20150531_185210

IMG_20150531_185059 IMG_20150531_185139 IMG_20150531_184959

Advertenties

6 thoughts on “Opruimchallenge week 1: De slaapkamer

  1. ben zo benieuwd wat je in de vakantie met al je vrije tijd gaat doen, maak je daar ook een planning voor of laat je het over je heen komen?

  2. Goed bezig, ik mag hier ook wel eens gaan opruimen en overbodige spullen een andere bestemming gaan geven. Maar ik ben mondjesmaat bezig en dat is al beter dan niets πŸ˜‰

  3. Pingback: Opruimchallenge week 2 en 3: De overloop en de badkamer | Gekkiggeitje

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s