Opruimchallenge week 2 en 3: De overloop en de badkamer

Ai ai ai…. Maaike en strakke planningen: Het is niks, en het zal nooit iets worden…

De eerste grote uitdaging na Week 1 bleek om de slaapkamer helemaal netjes te houden. Want al snel lag er de eerste berg schone was, klaar om opgevouwen te worden. En een rugtas die ergens in een kast moest. En een bergje afgehaakte en afgenaaide projectjes waar ik een plekje voor moest vinden. En een paar sokken met gaten die ik weg moest gooien. En een kussentje waar een nieuwe leuke hoes omheen moet…

Toen dat allemaal min of meer geregeld was, kon ik verder met de overloop. Daar was ik gelukkig voor die tijd al mee begonnen (ondersteund en geassisteerd door haarbal Guus), want anders had ik vandaag niets gehad om over te bloggen. Van opruimen is namelijk weinig meer terecht gekomen. Het is mega-druk op het werk met vele avondjes achter de computer tot gevolg. Ik was tussendoor nog ergens jarig (o nee, ik vierde m’n ‘next level’). Het is juni dus er zijn allerlei sociale activiteiten. Het was tussendoor af en toe heerlijk weer. Ik ben bezig met het regelen van een nieuwe opleiding waar ik in november mee wil starten. En bovendien is het het einde van het schooljaar, ben ik moe en heb ik stiekem hier en daar een middagdutje gedaan. En dus niet opgeruimd.

Toch ben ik best tevreden. Want:

– Mijn boekenkast is weer netjes. (Alhoewel hij nog veel leger mag. Ik overwoog al een tijdje zo’n minibieb in een kastje voor mijn huis, en toen mijn vader daar toevallig laatst ook over begon, dacht ik: Dat idee moest ik misschien maar eens gaan uitvoeren! To be continued!)
– Mijn administratie is flink uitgedund en past weer keurig in de paar mapjes die ik daarvoor heb gereserveerd.
– Mijn ikea-expeditkast is weer lekker opgeruimd.
– Mijn bureaublad (dat ik voornamelijk gebruik voor administratie en dat was dichtgeslibt met post, tijdschriften en andere onbeduidende papiertjes) is weer lekker ruim.
– En tenslotte heb ik een vakkenkastje op wielen weer naar de kelder kunnen verplaatsen omdat ik hem helemaal geleegd heb. Hij zat vol met studiemappen, oude schoolspullen en paardenposters uit mijn jeugd. Time to say goodbye! (OkΓ©, ik heb stiekem nog een flinke stapel bewaard. Niet doorvertellen).
Voor het vakkenkastje heb ik wel een andere bestemming, maar daarover later meer. Ik sleep het kastje namelijk al vanaf mijn twaalfde achter mij aan, en hij kan inmiddels wel een flinke opknapbeurt gebruiken. To be continued!

De badkamer heb ik gisteravond nog snel opgeruimd omdat ik wist dat ik vandaag niet onder een blog-update vandaan kon. πŸ˜‰ Mijn badkamer is alleen niet zo fotogeniek, dus die fantaseer je er maar even bij.

Tussenstand na week 2 en 3:

2 Dozen oud papier
7 Vuilniszakken
4 Vuilniszakken kleding voor het Leger des Heils
2 Vuilniszakken kleding om naar de tweedehands winkel te brengen
1 Boodschappenkrat prullaria voor de kringloop

Deze week: Mijn woonkamer. En dan met name mijn piepkleine overvolle keukentje. En stiekem hoop ik wat tijd te vinden om ook alvast aan mijn hal/hobbyruimte te beginnen. Het streven blijft namelijk nog steeds om mijn zomervakantie te beginnen met een volledig opgeruimd huis. Maar dat wordt een echte challenge, want ook komende week is weer behoorlijk druk. Ik houd jullie op de hoogte!

IMG_20150621_192706 IMG_20150621_192834 IMG_20150531_185910

 

Advertenties

6 thoughts on “Opruimchallenge week 2 en 3: De overloop en de badkamer

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s